Boschin lämpöpumppu kotisi lämmitysjärjestelmäksi

Lämpöpumppu takaa energia- ja kustannustehokkaan lämmityksen vuosiksi eteenpäin.

Kun vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän tai energiakustannusten hinnat nousevat yli sietorajan, on uuden lämmitysjärjestelmän valinta enemmän kuin paikallaan. Tällöin vakavaan harkintaan kannattaa ottaa Boschin lämpöpumppu, joka on erinomainen valinta pitkäikäisyytensä ja taloudellisuutensa ansiosta.

Boschin lämpöpumppu on lämmitysjärjestelmänä

  • vaivaton
  • helppokäyttöinen
  • ympäristöystävällinen

Energia-avustus 2020-2022

Mikä on energia-avustus?

Valtioneuvosto päätti asetuksen asuinrakennusten energia-avustuksista vuosina 2020-2022. Avustushakemukset käsittelee ja myöntää Asumisen kehittämis- ja rahoituskeskus ARA.
Energia-avustus:
Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että rakennuksen energiatehokkuutta parannetaan pientalossa, paritalossa tai ketjutalossa 30%, tai rivi- tai kerrostalossa 20% ympäristöministeriön säätämästä vähimmäistasosta. Tämä tarkoittaa pientalossa, paritalossa ja ketjutalossa 44%, rivitaloissa 36% ja kerrostaloissa 32% energiatehokkuuden parannusta rakennusajankohdan tasosta. Rakennuksen elinkaaren aikana jo toteutetut, energiatehokkuutta parantaneet remontit huomioidaan kokonaisparannuksessa.

Avustusta voivat hakea henkilöasiakkaat sekä yhteisöt (esim. Taloyhtiöt ja ARA-yhteisöt). Avustuksen määrä on useimmissa tapauksissa enimmillään 4000€ per asunto. Jos energiatehokkuutta parannetaan lähes nollaenergiatasolle, avustus voi olla enimmillään 6000€ per asunto. Avustus voi olla maksimissaan 50% rakentamishankkeiden kustannuksista ja sen suuruus riippuu siitä, minkä verran energiatehokkuutta parannetaan rakentamisajankohdan lähtötasosta. Avustusta myönnetään vuosittain niin kauan kuin tähän avustusmuotoon tarkoitettua määrärahaa riittää. Vuonna 2020 avustusta on varattu 20 milj. e. Vuosina 2021 ja 2022 avustusta on varattu 40 milj. e molempina vuosina.


Pientalojen osalta energia-avustusta ja kotitalousvähennystä ei voi saada samaan toimenpiteeseen. Taloyhtiöissä vastaavasti ei voi saada energia-avustusta ja muuta julkista avustusta yhtä aikaa.